Információk

Termékek / Pellet és fatüzelés

 

Pellet és fatüzelés

 

Kandallók

Kazánok

 

Amennyiben fontos Önnek a környezetvédelem, a kényelem, a precizitás, a megbízhatóság, a hatékonyság,  valamint a pénzére is odafigyel, akkor legjobban teszi, ha a pelletfűtést választja!

 
A pellet 100%-ig természetes alapanyagokból készülő granulátum. Fűrészporból és faforgácsokból préselik össze nagy nyomáson, kötőanyagként a fában megtalálható lignin szolgál. Az égése során mindössze annyi szén-dioxidot bocsát ki, amennyit a fa élete során beszívott (szén-dioxid semleges), így globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagokat, valamint nem segíti elő az üvegházhatást. Megújuló energiaforrásként nem fenyeget az a veszély, hogy esetleg elfogy, szemben a fosszilis energiaforrásokkal. További előnye, hogy hazai termék, ellátottsága nem függ a külföldi politikától.
 
Széles termékskálánk segítségével Ön biztosan megtalálja az otthonához illő megoldást. A nagy teljesítményű pelletkazán , a nappali elegáns bútoraként is funkcionáló vízteres/légfűtéses kandalló , valamint a szintén tetszetős légfűtéses kandalló segítségével képesek vagyunk bármilyen fűtésigényt ellátni. Az általunk forgalmazott termékek nagy megbízhatósággal és magas hatásfokkal használják fel a pelletet az Ön otthona melegének biztosítására.
 
 
A lakóterek belső kialakításának fontos, kényelmi komfortérzetet biztosító berendezési tárgya a kandalló, amely nemcsak esztétikus, hanem az adott helyiség fűtését is részben vagy egészben biztosítja.
 
A tavaszi illetve őszi napokon, amikor az épületet csak kis mértékben kell fűteni, a 
kandalló hasznos fűtőeszköznek bizonyul. A téli hideg időszakban hatékony kisegítő fűtőeszköz is lehet.
 
A kellemes érzést egy pellet tüzelésű kandallóval tovább lehet fokozni. Ez a kandalló típus teljesen környezetbarát fűtőanyagot hasznosít, amely az égés során nem bocsát ki a környezetre káros gázokat. 
 
Belső termosztáttal, mikroprocesszoros vezérléssel rendelkeznek, továbbá külső szoba termosztát is csatlakoztatható hozzá. Kiválóan alkalmasak napkollektoros rendszerek csatlakozására.