HírlevélKosár BejelentkezésInformációk

Termékek / Napkollektorok

 

A legmagasabb teljesítményű német sík kollektor
 
Németország legjobb teljesítményű sík kollektora az EURO C 20 AR kollektor antireflexiós üvegfedéssel. 2,4 m² abszorber felületével kiemelkedik a standard méretű kollektorok közül. Bruttó felülete 2,6 m².
 
Álló vagy fekvő formátumban sorba köthető, tetőre, tetőszerkezetbe vagy sík tetőre egyaránt szerelhető. A magas teljesítménynek és a sokoldalú szerelhetőségnek köszönhetően egyike a legkeresettebb kollektoroknak a piacon.
 
Az üveg: Sunarc® antireflexiós üvegborítás, mely magas optikai hatásfokot eredményez. 
 
Az EURO kollektorok üveg fedése, nagy tisztaságú, alacsony vastartalmú, edzett üvegből készül, melynek fényáteresztő képessége meghaladja 
a 91 %-ot. Tovább fejlesztve ezt a technikát, egy különleges felületi eljárás alkalmazásával ezt a teljesítményt sikerült 96 %-ra növelni. Az EURO C20 AR kollektor, az új Sunarc®, antireflexiós üvegfedéssel, 10 %-al magasabb  teljesítményt biztosít.
 
Az abszorber: az elnyelő lemez kiemelkedő szelektivitása optimális hatásfokot eredményez.
 
A kitűnő szelektivitással rendelkező elnyelő lemez (abszorber) feladata, a napsugárzás elnyelése és hővé alakítása, valamint a keletkezett hő átadása a kollektorban keringő folyadéknak. Modern, ultrahang hegesztőrendszerben gyártják az egységes sík abszorber lemezeket. Az összefüggő felület, ellentétben a szeletekből összetett felülettel, jobb hőszigetelést biztosít.
 
A burkolat: a zárt alumínium burkolat körkörös szigetelése minimális hőveszteséget eredményez.
 
A hátlapon 60 mm vastag hőszigetelés, valamint hőhídmentes oldalszigetelés biztosítja az alacsony hőveszteséget és ezáltal a magas üzemi hőmérsékletet. 
Nyugalmi állapotban a Wagner kollektorok hőmérséklete 232°C hőmérsékletet is elérhet.
 
Több szakintézet tesztelése bizonyítja, hogy ez Németország legnagyobb hatásfokú sík kollektora, 546 kWh/m² éves teljesítménnyel. (ITWStandard 5m², Stand:01.03.02)
 
A kollektorok elhelyezése:
 
Minden kollektor típus tetőre, tetőbe, illetve sík felületre való szerelési lehetőséggel 
rendelkezik. A tetőre szerelhető kollektorok, a fedés megbontása nélkül, a házak 
tetőszerkezetére pár óra alatt biztonságosan rögzíthetők. A tetőbe építhető kollektorok előnye, hogy esztétikusabban illeszkednek a tető szerkezetébe és helyettesítik a tetőfedő anyagot, ezáltal ez egy költségkímélő megoldás. Ezt a kollektor típust célszerű az építkezés során felszerelni.
 
 
A kollektorok rögzítéséhez szükséges szerelőkeretek és tetőkampók, a tetőfedő anyag típusa, a kollektorok helyzete és rögzítési módja szerint választható ki. A méretre szabott és előfúrt szerelőkeretek eloxált alumíniumból készülnek, és egységcsomagban kaphatók. Az egységcsomag két kollektor rögzítésére alkalmas.
 
Kettőnél több kollektor szerelése esetén a rögzítést összekötő elemek segítségével lehet megoldani, melyek szintén egységcsomag formájában kaphatók.
 
Az EURO kollektor metszete:
 
 

 
Műszaki adatok:
 
Megnevezés EURO C 20 AR
Kollektor felület (m2) Nettó felület 2,39 (bruttó felület 2,61)
Méret (HxMxSZ) (mm) 2151 x 1215 x 110
Tömeg 48
Üvegborítás 4mm vastag Sunarc antireflexiós biztonsági üveg 96%- os fényáteresztő képességgel
Burkolat Eloxált alumínium keret, alumínium hátlappal, 60 mm vastag ásványgyapot hőszigetelés
Abszorber Vörös lemez, vákuumos szelektív bevonattal a=95%, E=5%
Csatlakozás 1/2" csonk külső menettel, mérőhüvely 6mm belső átmérővel
Nyugalmi hőmérséklet 232 oC
Üzemi nyomás max. 10 bar
Hatásfok no=85,4%
Éves Kollektorhozam 546 kWh/m2 (Németországra vetítve)
Hőátadó- fagyálló közeg  1,3 liter DC20 Propilénglikol