Információk

Termékek / Napelemek

 

Napelemek

 

 


Napelem – függetlenség, vagy nullás éves villanyszámla

Mindkét törekvés megvalósítható korunkban napelemekkel. Függetlenséget lehet elérni sziget üzemmódban és helyes méretezéssel valóban lecsökkenthető az éves villamosenergia-költség.Természetesen a független (sziget) üzemmód nem valósítható meg hazánkban teljesen csak a napelemekre támaszkodva, hiszen tél azért van, mert kevés a napsütéses órák száma, tehát kiegészítő áramforrás mindenképpen szükséges. Ez a mód tudatos energiatakarékosságot kíván és fegyelmezett életet, elektromos energiafelhasználást. Napjainkban már rendelkezésre állnak a LED-es fényforrások, az kis fogyasztású készülékek és rengeteg igen jó, akár hagyományos megoldás a kis fogyasztás eléréséhez. Az ételek hűtése megoldható föld alatti tárolókban, speciális hűtőkamrákban, de akár 

szervezett, ésszerű ételkészítéssel, étkezésekkel. A világítás a legkönnyebben 
racionalizálható a LED-es lámpákkal, a számítógép-használat kis fogyasztású készülékkel, napelemes töltőkkel, a fűtés gravitációs rendszerekkel, a melegvíz-előállítás napkollektorokkal, a mosás a nagymosás kiiktatásával napi gyors, kis mosásokkal. Tehát mindenre van megoldás, bár ez csak napi rendszerességű munkával oldható meg, ám ennek időtartama a megszokással egyre csökken.
A másik megoldás a hálózati visszatápláló üzemmód, amely nem kényszerít azonnal takarékos megoldások alkalmazására. Ez egyszerű és kezelésmentes energiatermelési módot jelent: a megtermelt napenergia a hálózatba kerül betáplálásra, a fogyasztott és megtermelt energiamennyiséget pl. ad-vesz mérő bizonyítja, amely az elszámolás alapja. Jól méretezett rendszerrel elérhető az éves nullás villanyszámla, persze, ha a fogyasztási szokások nem változnak meg. Ez az üzemmód is viszonylag komoly beruházást igényel, azonban a rezsi csökken.
Kombinált rendszerekkel (napkollektor, napelemem, pellet kazán, stb.) az otthon 
működtetési költségei minimalizálhatók, elérhető az, hogy a rezsi ne legyen a családi büdzsé legnagyobb hányada, ezáltal hosszútávon gazdaságosabbá, könnyebbé válhat az élet.
Tekintse meg részletes a részletes leírásokat, műszaki adatokat, hogy teljes képet nyerhessen a napenergia-felhasználás ezen módjáról.
 
 
Hálózatra kapcsolt üzem

 
Gridpower napelemes rendszerek
 
A Gridpower rendszerek kiváló megoldást kínálnak a hálózatba való visszatápláláshoz. A rendszerek a legmagasabb minőségi követelményeknek felelnek meg és garantáltan hosszú az élettartamuk. Az Ön személyes igényeinek megfelelően lehet összeállítani belőle a kívánt teljesítményű rendszert. 
 
A Gridpower rendszer a következő elemekből épülhet fel:
  • BP Solar, Evergreen, Schott, REC, Hyundai  cégek által gyártott napelem 
  • (5 év termékgarancia és 25 év teljesítmény garancia) vagy SANYO (2 termékgarancia és 20 év teljesítmény garancia)
  • Hálózatba visszatápláló készülékek SMA vagy Fronius gyártmányúak (5 év garancia)
  • Információközlőegység (opcionális)
  • Halogénmentes szolárkábel
  • Tetőre illeszthető TRIC A HDC rendszerrel
  • Részletes szerelési útmutató, ingyenes szakkönyv „ Áram a napfényből” címmel

 

Helyi adottságnak megfelelő felszerelés-járulékos költség nélkül
 
Az Ön napelemes rendszerének évtizedeken keresztül megbízhatóan kell dolgoznia, hogy pénzt takarítson meg, ezért a biztonságos felszerelés elengedhetetlen. Szakembereink a rendszer felszerelése előtt minden szempontból felmérik a felszereléshez kiszemelt terep adottságait, mindezt természetesen extra költségek nélkül. Mindezen felül a szabványos 
elhelyezésről egy tanúsítványt is kap, amely igazolja, hogy az Ön készüléke a technikai ismereteink legmagasabb tudásával megegyező szinten lett felszerelve.
 
Közismert partnereink garantálják a termékek kiemelkedően magas minőségét

Napenergiával működő berendezéseinknél garantált a magas teljesítmény és hatékony energiatermelés. A Wagner & Co. neves és szakavatott partnerekkel együttműködve dolgozta ki minden készülékét. A világ vezető márkáinak értékesítőjeként a következő cégekkel állunk kapcsolatban:
 
SANYO, a napenergiából történő elektromos energiatermelés úttörője, legújabb generációs nagy hatékonyságú napelemmodulok előállítója. A kutatások és fejlesztések vezetője.
 
BP Solar, a világ egyik legnagyobb napelemgyártója, közel 30 éve állít mércét a 
fejlesztésben és termelésben. A szolárenergia egyik legnagyobb felhasználója.
 
Evergreen, a nagy hatékonysággal működő napelemes rendszerek gyártója. 
Ezen eredményeit a String Ribbon™  eljárással éri el.
 
REC, a legismertebb szolárszilícium előállító és egyben saját szolármodul termékei is igen ismertek.
 
FRONIUS, a hálózatba visszatáplálás úttörője, innovatív megoldások és kiváló minőségű termékek előállítója 
 
SMA,  hosszú évek tapasztalatával innovatív technológiák fejlesztője és kétségkívüli 
piacvezetője a hálózati visszatápláló berendezések technológiájának.