Információk

Télen klímával fűteni olcsóbb, mint gázzal!

Az inverteres technológiának köszönhetően ezek klímák megbirkóznak a kinti -25 fokos hideggel is, és Önnek kellemes meleget varázsolnak otthonába. Mielőtt megijedne, hogy az elektromos árammal való fűtés milyen drága, megnyugtatom Önt, hogy ebben az esetben ez egyáltalán nem igaz. Ha elektromos hő-légbefúvót vagy egy elektromos olajradiátort üzemeltetne az sokat fogyasztana. Egy inverteres klímaberendezés nem csak hűtés -, hanem fűtés üzemben is maradt az A, illetve AA energia osztály: 1kW villamos energiából ~3,8 – 4,2 kW fűtési energiát állít elő.Számos előnye és a nagyon jó fogyasztási mutatói mellett még azzal is büszkélkedhet, hogy fűtésben is teljes értékű berendezés tud lenni: ezek a gépek már képesek fűteni egész télen is!
Felmerülhet Önben a kérdés, hogy akkor minek a radiátor? Lehetséges a teljes gázkazánnal történő fűtés elhagyása? IGEN!
Természetesen Önnek nem kell a legdrágább készüléket megvásárolnia ahhoz, hogy télen is élvezze az elektromos áramból előállított hőenergia pozitív előnyeit, gondolva itt a kellemes melegre és nem utolsó sorban a gazdaságosságra.

Példa: 35-45 m2 lakásra vonatkoztatva:

48 Forintos áram esetén a 4Kw-os fűtőteljesítményű Inverteres készülék napi 12*1,2KWh áramot fogyasztva, bruttó 691Ft/nap a költségünk!  Tehát folyamatos 24 órás használat mellett legfeljebb 20.730,- Ft /hónap ; 5 hónap fűtés esetén éves ~ 100.000,-Ft a villanyszámla. (A példa minimális követelménye, a jó  nyílászárók és a hőszigetelés.)

 

Nincs hozzászólás

Szóljon hozzá